En alkoholbehandling kan eventuelt komme på tale senere

05 april 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er en god grund til, at man taler om, at en person, der har været i behandling for sit alkoholmisbrug, er en ædru alkoholiker.

Det siger man, fordi man ved, at selvom det er en sygdom, så har man også lidt selv ansvaret for at sørge for, at man ikke falder i igen, da det er en latent sygdom, der kan bruse op igen hele livet igennem.

Så selvom man måske har været flere år, ja, endda årtier fri af alkoholens kløer, så kan det sagtens ske, at man falder i igen.

Det handler ikke noget om, hvorvidt man er svag eller stærk, men om hvordan man takler de omstændigheder, som livet vil byde en, til man ikke er her mere.

En behandling kan for eksempel være https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ , og man har da lidt lov at håbe, at dette behandlingssted også findes i fremtiden, hvis/når andre falder i, så de kan få den gode behandling igen.

alkoholbehandling

En alkoholbehandling står måske og banker på

Man har været til fester, bryllupper, ferier og meget andet, hvor der endda var fri bare, men man lod sig ikke friste.

Man er blevet lokket af venner til at se, hvad der ville ske, hvis man bare fik en enkelt øl, men selvom de ikke mente det af ond vilje, så ville man ikke tage chancen.

Men måske sker der en dag det utænkelige, at man mister et barn i en ulykke, og man er helt utrøstelig. Så kan det godt være i ens sorgperiode i starten eller senere, at man husker på, hvordan alkoholen “hjalp” en, og det da ikke kan skade med en enkelt slurk.

Det er så her, at det kan gå galt, for den første dråbe leder til den første flaske, og så kan det blive svært at stoppe igen.

Og så er der intet andet for, end at man må se at søge alkoholbehandling igen.

Flere Nyheder