Hvad laver en snedker?

16 januar 2022
Steffen Hansen

advertorial

Der findes mange forskellige håndværkere, og de har allesammen en stor viden inden for deres område. Der er en grund til at de kaldes håndværkere, fordi de er exceptionelle dygtige til et specifik håndværkerfag. Det kan være elarbejde, træarbejde eller malerarbejde.

Der er mange professioner, og i dette indlæg vil vi se nærmere på, hvad en snedker laver. Så læs med her, og bliv klogere på hvad en snedker er, og hvilke type opgaver han/hun beskæftiger sig med.

 

image

 

Hvad er en snedker?

En snedker er en faglært håndværker, der arbejder med træ. De bygger eller reparerer typisk møbler, inventar og konstruktioner af træ, f.eks. huse og kirker. En snedker kan også producere sine helt egne hjemmelavet møbler, som han/hun sælger ud af på specialudstillinger eller i deres egen lille værksted.

Nogle snedkere arbejder også for større firmaer, der tilbyder professionel snedkerarbejde.

 

Hvilke opgaver kan en snedker lave?

Snedkere er involveret i flere aktiviteter som træbearbejdning, opmåling, og trædrejning. Nogle gange kontrollerer de også, om møbler eller konstruktionener er stærke nok til at stå ordentligt i gamle bygninger etc.

De kan være involveret i planlægning af opførelsen af nye bygninger, udføre almindeligt byggearbejde eller installere køkkener og badeværelser. Der er altså mange forskellige ting, som en snedker kan lave, afhængigt af hans/hendes færdigheder.

 

Hvordan finder man en snedker?

Som nævnt tidligere, så kan snedker arbejde selvstændigt eller i et større firma, afhængig af sine færdigheder. Hvis du skal have lavet nogle specielle møbler til dit hjem, så kan du med fordel søge på internettet efter møbeldesignere, der er uddannet snedkere. Hvis du skal bruge en snedker i det område, du bor, skal du sørge for at bruge det som søgeord.

Det vil sige, hvis du bor på Bornholm, så skal du skrive “snedker på Bornholm” i Googles søgefelt. Ellers vil den vise snedkere overalt i landet.

Flere Nyheder