Tag din mekaniker med på bilkøb

15 september 2020
Lotte Hindsberg

Det nemmeste vil selvfølgelig være at du kan tage din mekaniker med ud, når du skal købe en ny brugt bil. Men det er nok en dyr løsning når man tænker på deres timepris. Alternativt og en langt billigere løsning er at køre bilen til din mekanikers autoværksted og få ham til at gennemgå bilen for fejl inden du køber den. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Viby.

De fejl som din mekaniker evt. finder skal enten udbedres eller du skal have et nedslag i prisen. Har du ikke mulighed for at få en mekaniker til at se på bilen inden køb, så få skrevet et forbehold ind i købsaftalen. For du ikke skrevet det ind, har du købt bilen som beset og kan ikke komme retur for at få udbedret fejl. 

Kig din forhandler efter i sømmende

Er den bil du har kig på til salg hos en forhandler, så brug lige lidt tid på at se de andre biler der er til salg. Ligner de nogle der egentlig burde være kørt til en skrothandler for at blive solgt som reservedele eller ser de pæne og velholdte ud. Er det det første høre din bil nok også til samme kategori. Omvendt gør sig selvfølgelig også gældende.

Udover at se på de andre biler så undersøg hvad andre tidligere kunder har haft af erfaring. Har de været glade for de biler de har købt eller har det købt et smykket lig der er gået i stykker, så snart de har forladt forhandleren. Du kan f.eks. undersøge hvad der er skrevet på Trustpilot. Husk at tage det med et gran salt. Der er større motivation for at skrive, når man er utilfreds, end når man er glad og tilfreds. Så se efter træk der går igen hos flere af den der har anmeldt forhandleren.

Flere Nyheder