Tag trygt på bådferie med det rette bådudstyr

15 marts 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Foråret er lige rundt om hjørnet – og med det sommeren, og sejl sæsonen. Er du den lykkelige ejer af en båd, glæder du dig sikkert til at drage på togt med hele familien.

Danmark er velsignet med tusindvis af kilometer kyststrækning samt sikre og trygge farvande. Her kan I tilbringe sommeren til søs og få en helt unik oplevelse. Der er intet som at se sit land fra søsiden, og nyde den friske luft sammen med den smukke udsigt.

I kan kaste anker ud for strand eller kyst, og tilbringe flere dage isoleret fra det pulserende liv, med bølgeslaget mod bådens skrog som eneste distraktion. Eller I kan ligge for kaj i en af Danmarks mange lækre havnebyer, hvor I kan gå i land for at fouragere og gå på opdagelse.

bådudstyr

Gør båden sejlklar med billigt bådudstyr

Hvis din og din families bådferie skal være en succes er det en god idé at sikre at båden er i ”ship shape”. Du kan med stor fordel benytte dig af vinterens landsætning i den forbindelse. Når båden står på land er det nemlig let at fjerne diverse rurer, skaller og alger fra skrogets underside.

Dette er en vigtig del af forberedelsen til sommerens togter. Når båden er fri for ”blinde passagerer” vil den nemlig glide lettere gennem vandet. Dette har betydning for såvel bådens hastighed som dens manøvredygtighed – og ikke mindst dens brændstof økonomi.

Der ud over bør du gennemgå skroget grundigt for at finde utætheder eller revner. Du bør også tjekke op på diverse udstyr om bord – ikke mindst sikkerheds udstyret. Det er vigtigt at der er det rette antal redningsveste samt en funktionel redningskrans med tilhørende tovværk. Og du bør sikre at samtlige besætningsmedlemmer stadig kan passe deres veste.

Hos Marinelageret i Sønderborg kan du købe billigt bådudstyr online. Se hele udvalget på marinelageret.dk.

Flere Nyheder